İzmir’de gerçekleştirilen banka soygununda zanlı teslim oldu. Emniyet güçlerinin müdahalesinin ardından yapılan çalışmalar sonrası zanlının teslim olduğu operasyonla ilgili olarak 2 başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada;
“09.09.2026 günü saat 16.30 sıralarında, İzmir ili Karabağlar ilçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine gelen C.A. isimli şahıs, özel güvenlik görevlisine ait silahı alarak banka içerisinde bulunan 5 çalışanı rehin almıştır.
Olayın bildirilmesi üzerine ilgili birimlerce ivedilikle gerekli güvenlik tedbirleri alınmış; müzakere ve özel harekât unsurlarınca yürütülen çalışmalar neticesinde rehin alınan 5 banka çalışanı güvenli bir şekilde kurtarılmış, şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.
Olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhâl soruşturma başlatılmış; soruşturmanın etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.
Soruşturma, Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ” ifadelerine yer verildi.





