Jeolog ve akademisyen Celal Şengör, katıldığı televizyon programında son dönemde verdiği kilolar ve zayıflama süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 50 kilo verdiği belirtilen Şengör, program sırasında kendisiyle ilgili yapılan yorumlara da tepki gösterdi.
"MİLLET BENİM KİLOMLA UĞRAŞIYOR"
Şengör, Fatih Altaylı'nın konuğu olduğu programda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Biz burada bilim anlatıyoruz, millet benim kilomla uğraşıyor." Bu sözleri kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
ZAYIFLAMA İLACI HAKKINDA KONUŞTU
Programda, Şengör'ün iştahı azaltıcı etkisi nedeniyle obezite tedavisinde de kullanılan bir ilaçla kilo verdiği ifade edildi. Sunucu, bu tür ilaçların doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini, kas kaybı gibi yan etkiler görülebileceğini ve özellikle obezite dışında yalnızca birkaç kilo vermek amacıyla kullanılmasının uygun olmadığını belirtti.
Şengör ise söz konusu ilacın kalp sağlığı üzerindeki olası etkileri ve bazı araştırmalarda Alzheimer hastalığıyla ilgili değerlendirilen bulgulara değinerek, bu alandaki bilimsel çalışmaların sürdüğünü ifade etti.




