Manisa’nın üzüm hasat dönemine damga vuran Bağbozumu Şenlikleri, Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesi’nde düzenlenen programla başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, sezonun ilk sembolik üzüm hasadı yapıldı.
PROTOKOL ÜYELERİ BAĞLARA GİRDİ
Şenlik programı, Hacıhaliller Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından protokol üyeleri ve davetliler bağlara geçerek üreticilerle bir araya geldi ve sezonun ilk sembolik üzüm kesimini gerçekleştirdi.
Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ural Sevener, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DUTLULU: “ÜZÜMÜMÜZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bu yıl üzüm rekoltesinin yüksek olduğunu belirterek üreticinin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi. Üreticilerin fiyat konusunda yaşadığı sıkıntıya dikkat çeken Dutlulu, üzümün Manisa açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Dutlulu, “Bu yıl üzümümüz bol, gerçekten çok da güzel. Tabii fiyat konusunda sıkıntı var ama fiyatlar düşük diye bizim üzüme sahip çıkmamızı engelleyecek bir durum yok. Üzümün Manisa için ne kadar önemli olduğunu biliyor, onu ne kadar öne çıkarmamız gerektiği noktasında çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah fiyatlar da iyi seviyeye çıkar” dedi.
Bağbozumu Şenlikleri’nin uzun bir aranın ardından yeniden düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dutlulu, etkinliklerin doğrudan bağlarda başlamasının anlamlı olduğunu ifade etti.
Şenliklerin ilerleyen günlerinde gastronomi etkinlikleri, kortej ve konserlerin düzenleneceğini belirten Dutlulu, Manisalıları programlara katılmaya davet etti.
ŞİMŞEK: “ÜZÜM MANİSA’NIN KENDİSİDİR”
Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek de bağbozumu etkinliklerinin üretimin gerçekleştiği bağlardan başlamasının önemine dikkat çekti. Şenliklerin bu nedenle Hacıhaliller Mahallesi’nde başlatıldığını belirten Şimşek, üzümün kentin ekonomik ve kültürel yaşamındaki yerine vurgu yaptı.





