Kanal D ekranlarında yayınlanan Uzak Şehir, Anadolu Medya Ödülleri’nde “Yılın Dizisi” seçildi. Türkiye Basın Federasyonu tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Anadolu Medya Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

İlk iki sezonunda reyting rekorlarına imza atan Uzak Şehir, üçüncü sezon hazırlıkları devam ederken önemli bir ödülün sahibi oldu. Dizinin ödülünü Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, başrol oyuncuları Sinem Ünsal ve Ozan Akbaba ile yapımcı Kerem Çatay aldı.

Ödül, törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından takdim edildi.

İLK İKİ SEZONDA REYTİNG REKORLARI KIRDI

Kanal D’nin sevilen yapımlarından Uzak Şehir, ilk iki sezonunda elde ettiği reyting sonuçlarıyla dikkat çekti. Üçüncü sezonu için yakında yeniden sete çıkmaya hazırlanan dizinin çekimleri Mardin’de gerçekleştiriliyor.

Yapım, ekran başarısının yanı sıra çekimlerinin yapıldığı Mardin’e sağladığı turizm katkısıyla da gündeme geldi. Uzak Şehir ekibi adına ödül törenine katılan isimler arasında Murat Yancı, Sinem Ünsal, Ozan Akbaba ve Kerem Çatay yer aldı.

MURAT YANCI: “MARDİN’İ BAŞKA BİR ŞEHİR HALİNE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Uzak Şehir’in ödüle layık görülmesiyle ilgili yaptığı konuşmada duydukları gururu dile getirdi.

Yancı, Uzak Şehir’in iki yıldır Türk televizyonunda önemli bir yere sahip olduğunu ve dünyanın farklı bölgelerinden takip edildiğini belirterek, “Uzak Şehir, iki senedir Türk televizyonuna damga vuran bir dizi. Tüm dünya tarafından takip edilen bir dizi. Amerika’dan, Avrupa’dan, her yerden Uzak Şehir’in setine, Mardin’e insanlar oluk oluk akıyor. Bu da bize gurur veriyor. Mardin’i başka bir şehir haline dönüştürdü.” ifadelerini kullandı.

UZAK ŞEHİR 150’DEN FAZLA ÜLKEDE İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR

Törene Kanal D Drama Direktörü Gökhan Yıldız da katıldı. Yıldız, Uzak Şehir’i yayınlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken dizinin Türkiye sınırlarını aşan başarısına dikkat çekti.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Bizim Aile dizi oluyor! Arzu Film harekete geçti
Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Bizim Aile dizi oluyor! Arzu Film harekete geçti
İçeriği Görüntüle

Türk dizilerinin dünyanın farklı ülkelerinde izleyiciyle buluşmasının Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını belirten Yıldız, Türk dizilerinin 150’den fazla ülkede yayınlandığını vurguladı.

Yıldız, Uzak Şehir’in de Türk yapımlarının Türkiye’nin yurt dışında tanıtılmasına sağladığı katkıda önemli yapımlardan biri olduğunu ifade etti.

DEMİRÖREN MEDYA ÜÇ FARKLI KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

Anadolu Medya Ödülleri gecesinde Demirören Medya bünyesinden üç farklı isim ve yapım ödüle layık görüldü.

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir “Yılın Gazete Genel Yayın Yönetmeni” seçildi. Kanal D ekranlarında yayınlanan Uzak Şehir “Yılın Dizisi” ödülünü alırken, CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy ise “Yılın Diplomasi Muhabiri” ödülünün sahibi oldu.

Böylece Demirören Medya, Anadolu Medya Ödülleri’nden üç farklı kategoride ödülle ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi