Apple’ın ilk katlanabilir telefonu iPhone Duo’nun piyasaya çıkışı, aynı kategorideki rakiplerine yönelik ilgiyi de gündeme taşıdı. Güney Kore’den aktarılan verilere göre Samsung Galaxy Z Fold 8’in satışları, 23-29 Ekim haftasında önceki haftaya kıyasla yüzde 20’den fazla yükseldi. Ancak satılan cihaz sayısı açıklanmadı.

SAMSUNG’UN SATIŞLARINDA İKİNCİ HAREKETLİLİK

Galaxy Z Fold 8’deki yükselişin, iPhone Duo’nun eylül ayındaki tanıtımının ardından görülen yaklaşık yüzde 10’luk haftalık artışı takip ettiği belirtildi. Apple’ın katlanabilir telefon pazarına girişinin kategoriye ilgiyi artırmış olabileceği değerlendiriliyor. Bununla birlikte paylaşılan satış verileri, yükselişin ne kadarının doğrudan iPhone Duo’dan kaynaklandığını ortaya koymuyor.

BENZER TASARIM, BELİRGİN FİYAT FARKI

iPhone Duo ile Galaxy Z Fold 8, pasaport benzeri kompakt tasarımları ve 7,6 inç büyüklüğündeki iç ekranlarıyla karşılaştırılıyor. İki model arasındaki önemli farklardan biri ise Güney Kore’deki satış fiyatları. 256 GB depolama alanına sahip iPhone Duo’nun başlangıç fiyatı 3,29 milyon won, yaklaşık 2.457 dolar olarak aktarılıyor. Aynı kapasitedeki Galaxy Z Fold 8 ise 2,28 milyon won, yaklaşık 1.702 dolar seviyesinde bulunuyor. Böylece iki cihaz arasında 1 milyon wonu aşan fiyat farkı oluşuyor. Operatör kampanyalarının Samsung modelinin fiyat avantajını daha da artırdığı belirtiliyor.

Windows 11’de 8 GB RAM için hız artışı: Microsoft’un 20 sekmeli testinde yüzde 40’a varan fark
Windows 11’de 8 GB RAM için hız artışı: Microsoft’un 20 sekmeli testinde yüzde 40’a varan fark
İçeriği Görüntüle

IPHONE DUO’DA EKRAN ŞİKÂYETLERİ

23 Ekim’de satışa çıkan iPhone Duo için bazı kullanıcıların iç ekrandaki katlanma çizgisi yakınında çatlaklar ve parlak çizgiler bildirdiği aktarıldı. Apple’ın 26 Ekim’de yaptığı açıklamada az sayıda cihazın sorundan etkilendiğini kabul ettiği ve kullanıcılara değişim seçeneği sunduğu belirtildi.

YÜKSEK TALEP VE ÜRETİM TAKVİMİ

Apple CEO’su John Ternus, ekran sorunları nedeniyle iade edilen iPhone Duo cihazlarının oranını “çok küçük” olarak nitelendirdi. Ternus, talebi karşılamakta zorlandıklarını da ifade etti. Üretimin ne zaman talebe yetişeceğine ilişkin ise kesin bir takvim paylaşılmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ