Yaz kabağını kışa saklamanın en iyi yöntemi buymuş! Kabak kuruturken bu hatayı yapmayın: Birkaç günde küflenebilir
Yaz kabağını kışa saklamanın en iyi yöntemi buymuş! Kabak kuruturken bu hatayı yapmayın: Birkaç günde küflenebilir
İçeriği Görüntüle

Eda Hatipoğlu, 1991 doğumlu ve Almanya’da büyüdü. Annesi hastanede işçi temsilcisi, babası ise demir çelik fabrikasında çalışıyor. Çocukluk hayali havacılıktı, ancak babasının isteğiyle önce sağlık sektöründe hemşire olarak kariyerine başladı. Meslek lisesi sonrası özel eğitimle kabin memuru oldu ve iki işi birden yürütmeye başladı.

İŞSİZ KALMADAN ZOR DÖNEMİ ATLATTI

Pandemi sırasında havacılık sektöründen çıkarıldı, ancak hemşireliği sayesinde işsiz kalmadı ve kısa süreli çalışmasını uzun süreliye çevirdi. Daha sonra hasta bakıcı asistanlığına geçiş yaptı ve iki mesleği birlikte sürdürmenin kendisi için zor olmadığını belirtti. “Aslında amacım fazla para kazanmak değil, dünyayı gezmek” dedi.

TALİHSİZ KAZA VE DESTEK

İki işi bir arada yürütürken bir kaza geçiren Eda, yürüme yetisini kaybetti ve iki ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu süreçte hem iş yerlerinden hem çevresinden destek aldı. “Çalıştığım her iki iş yerimde bu durumu sorun edip beni işten çıkarmadığı gibi bana çok destek oldular” şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI

Eda, kabin memurluğunu öncelikli olarak planlıyor ve boş günlerini hastanede çalışmaya ayırıyor. Türkçe, Almanca ve İngilizce bilen Eda, bugüne kadar 33 ülke gezdi ve kazancının çoğunu seyahatine harcıyor. Meslek seçiminde ilgi duyulan alanların tercih edilmesini tavsiye ederek, “Meslekleri hobileri olur” dedi.

HÜRRİYET

Kaynak: Haber Merkezi