Yolda sakin sakin yürüyen adamın yanına usulca sokuldu.
-    Ben beklediğin kişiyim dedi. Kirli sakallı, aşırı kilolu adam.
 Üstü başı perişandı. Kırmızı bir mont giymişti.
-    “Beni sana Allah gönderdi” diye devam etti. 
-    Ben Hızır Aleyhisselam’ım. Cebrail Aleyhisselam’a kurban borcun var. Onu almaya geldim. Parayı bana vereceksin, ben de Cebrail Aleyhisselam’a götüreceğim.
-    İnandı bizimki.
-    Bankamatikten önce 1000 TL çekti.
-     “Hızır”!!!  “Yetmez” dedi.
-    1500 daha verdi. 2500 lira ile aklınca Cebrail’e olan borcunu ödedi. Tüy gibi hafifledi.
Parayı alan adam köşeyi döndü. Hızlı adımlarla uzaklaştı, gözden kayboldu. Tam 3 gün sonra düştü bizimkinde jeton. Karakola koştu. “Galiba ben dolandırıldım” dedi. “Hızır”!! dan şikayetçi oldu. Gülmeyin! Bu olay aynen böyle yaşandı. Hem de öyle Ardahan, Hakkari’nin filan ücra dağ köylerinde değil. Türkiye’nin batıya açılan penceresi İzmir’in kalbinde. Cumhuriyet Bulvarı’nda. Polis çok geçmeden sahte Hızır’ı Basmane’de kahvede okey çevirirken yakaladı. T.Ç’nin birçok suçtan sabıkası vardı. Adını bile zor yazıyordu. Peki ya Hızır masalına inanan Ş.T.?
O okumuş adamdı. 3 üniversite bitirmişti. Bilim ve teknoloji ile iç içeydi. Ama yine de inandı. Kalbi aklının önüne geçmişti. Aslında Ş.T şanslı. Beterin beteri var. İstanbul’da bir kadın oğlunda büyü var diyen sahte hocaya 20 bin TL verdi. Muska yazdırdı. Sahte hoca H.S’ye ilişkiye girelim muskanın gücü artsın dedi. Çektiği gizli görüntüler ile kadına şantaj yapıp. 20 bin lira daha kopardı. Kadın şikayetçi olunca sır oldu.

BİR TEK O MU?

Kocaeli’de büyü bozdurmak için Cinci Hoca’ya giden kadına, sahte hoca birlikte olmazsak büyü bozulmaz dedi. Tecavüz etti. Kadın evde durumu kocasına anlatınca, öfkeli koca cinci hocanın kapısına dayandı. Sende de büyü var diyen sahte hoca adama da tecavüz etti. Olaya polis el koydu. Yuh artık ya!! Vallahi ortalık şarlatan dolu kardeşim. Eski yazı ile elif bile yazamayanlar hocayım diye ortada cirit atıyor. Bu işten en çok kutsal dinimiz zarar görüyor. Yaz kardeşim googla’a sahte hoca, cinci hoca diye. Çıkanlara şöyle bir göz at. Dilin tutulur. Hadi o şarlatanlar yapıyor. Ya bu millet? İnsanlık milyon değil 1 milyar ışık yılı uzaktaki galaksileri gözlemlerken yapay zeka robotlar TV’lerde cirit atarken, dünyanın verisi küçücük çiplere sığarken, ben de Hızır’ım desem inanacak mısın ? Sadece birazcık akıl !